Home

Nieuws 346 x bekeken

Maiszaad tot 8 procent duurder

Everswinkel - Zaaizaadleverancier en –veredelaar FarmSaat AG voorziet flinke prijsstijgingen voor maiszaad.

Te denken valt aan 3 tot 6 euro per 50.000 korrels. Dat komt neer op 4 tot 8 procent prijsstijging, afhankelijk van het betreffende ras en type. FarmSaat denkt zelf toe te kunnen met prijsstijgingen tot 4 procent. Dat meldt mede-directeur Swen Wolke van het Duitse bedrijf, dat sinds twee jaar ook actief is in Nederland. FarmSaat heeft de prijzen voor het seizoen 2011/12 inmiddels vastgesteld.

Wolke meldt dat zijn bedrijf dit jaar 35 procent areaaluitbreiding heeft. De kwaliteit van het maiszaad haalt dit seizoen volgens hem een normaal niveau. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen men aanzienlijke kwaliteitsproblemen ondervond, veroorzaakt door teveel neerslag in de bloeiperiode.

Ten aanzien van het graszaad is Wolke veel minder optimistisch gestemd. Als gevolg van veel neerslag in juli is de kwaliteit naar verwachting matig. Het prijsniveau stijgt daardoor, volgens Wolke wordt het graszaad minstens 10 procent duurder dan afgelopen seizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.