Home

Nieuws 204 x bekeken

Limburg voor voortzetting reconstructiebeleid intensieve veehouderij

Maastricht – Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg willen hun beleid voor de intensieve veehouderijsector ongewijzigd voortzetten.

Wel wil het provinciebestuur meer aandacht schenken aan de mogelijke effecten van intensieve veehouderij op de gezondheid van omwonenden. Dat meldt de Provincie Limburg in het kader van de maatschappelijke discusie over de schaalvergroting in de intensieve veehouderij, die door staatssecretaris Henk Bleker is opgestart.

GS willen het reconstructieplan voor Noord- en Midden-Limburg als het even kan ongewijzigd uitvoeren. "De kwaliteit waaronder de productie in de veehouderij tot stand komt en de locatiekeuze is van groter belang dan de schaalgrootte", aldus gedeputeerde Patrick van der Broeck. Van der Broeck wijst op het belang van de intensieve veehouderij voor de werkgelegenheid in de provincie en de duurzaamheid en het innovatieve karakter van de sector.

Op het gebied van de gezondheidsaspecten voor omwonenden werkt de GGD Noord-Limburg samen met de GGD Noord Brabant. Gemeenten zijn geïnformeerd over de uitkomsten van het landelijk onderzoek naar mogelijke effecten op de gezondheid van omwonenden. Gemeenten kunnen gebruik maken van een zogenoemde Gezondheids Effecten Screening.

Of registreer je om te kunnen reageren.