Home

Nieuws

Limburg: Bleker moet portemonnee trekken

Maastricht – Limburg hekelt het voornemen van staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) om taken over te dragen aan de provincies zonder hiervoor voldoende geld beschikbaar te stellen. Gedeputeerde Staten (GS) voelen er niets voor om onder de huidige voorwaarden de hamster te beschermen, nu een taak van het Rijk.

Dat blijkt uit een vorige week verzonden brief van de provincie aan Bleker en gepubliceerd door stichting Das & Boom. Volgens GS is de beschikbaar gestelde 800.000 euro onvoldoende voor duurzaam hamsterbeleid; de provincie heeft becijferd dat dit minstens 2 miljoen euro kost. Alternatief is dat Bleker het dossier in eigen beheer houdt.

Al sinds oktober is er sprake van een moeizame verhouding tussen staatssecretaris en provincies. Toen kondigde Bleker aan voorlopig geen uitgaven uit het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) te financieren. Onderhandelingen hierover moesten eigenlijk al half juni zijn afgerond, maar lopen nog steeds.

Of registreer je om te kunnen reageren.