Home

Nieuws 211 x bekeken

Lichte daling faillissementen tuinbouw eerste halfjaar

Den Haag – Het aantal faillissementen onder tuinbouwbedrijven is in het eerste halfjaar licht gedaald ten opzichte van 2010.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal gingen er in het eerste en tweede kwartaal van 2011 43 tuinbouwbedrijven failliet, ten opzichte van 45 in dezelfde periode in 2010.

Ten opzichte van het eerste kwartaal was er wel een stijgende lijn waar te nemen, maar in het tweede kwartaal wordt dat verschil weer tenietgedaan. In het eerste kwartaal gingen er 31 bedrijven failliet, in het tweede kwartaal 12. In 2010 was dat respectievelijk 26 en 19.

De verwachting is dat er door de Ehec-crisis meer tuinbouwbedrijven failliet zullen gaan. Tot nu toe wordt er gesproken over zes faillissementen als direct gevolg van de crisis, vermoedelijk zullen er nog meer bedrijven volgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.