Home

Nieuws

Landbouwgrondprijzen in Duitsland stijgen bijna 9 procent

Wiesbaden – De landbouwgrondprijzen in Duitsland zijn vorig jaar met 8,7 procent gestegen naar gemiddeld 11.854 euro per hectare. Dat meldt het Statistische Bundesamt.

In de nieuwe deelstaten in het Oosten steeg het prijsniveau afzonderlijk bekeken met 24,6 procent naar ruim 7.400 euro per hectare. In het ’oude’ Westen bleef de stijging beperkt tot ruim 4 procent naar ruim 18.700 euro per hectare.

Het duurst bleef landbouwgrond in het dichtbevolkte Noordrijn-Westfalen, waar ruim 28.000 euro per hectare moest worden betaald. Dat was 4,5 procent meer dan in 2009. In totaal ging vorig jaar krap 114.000 hectare in andere handen over. Dat was 0,7 procent minder dan in het voorafgaande jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.