Home

Nieuws

LTO: teleurstellend gesprek SZW over arbeidskwestie

Den Haag – Vertegenwoordigers van diverse land- en tuinbouworganisaties hebben naar eigen zeggen woensdag een teleurstellend gesprek gevoerd met het ministerie van Sociale Zaken en het UWV.

De delegatie en het ministerie ontmoetten elkaar op verzoek van LTO om door te praten over de arbeidskwestie met Bulgaren en Roemenen. Frank de Wijs, die namens ZLTO bij het gesprek aanwezig was, noemt het gesprek teleurstellend.

“Tijdens het gesprek werd de opvatting gedeeld: We hebben dit beleid ingezet en daar gaan we op door.” Volgens De Wijs bleef onduidelijk hoe het UWV aan gaat tonen dat er voldoende prioriteitgenietend aanbod aanwezig is.

In een kort geding, recent aangespannen door zestien telers tegen het UWV, oordeelde de rechter dat het UWV onvoldoende aan kon tonen dat er voldoende prioriteitgenietend aanbod voorhanden was. De betreffende telers van de rechter voorlopig alsnog gebruik maken van hun vertrouwde werknemers.

Volgens De Wijs was de intentie van het gesprek ‘uit de loopgravenoorlog’ te komen waarin de partijen met elkaar verwikkeld waren. Dat is volgens hem niet gelukt. ZLTO betreurt het dat het UWV na ‘tien jaar van goede samenwerking’ zich nu zo defensief opstelt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.