Home

Nieuws 291 x bekeken

LTO Vastgoed: mogelijk meer pachtgrond door beurscrisis

Zwolle – Voor boeren komt er mogelijk meer pachtgrond beschikbaar als gevolg van de economische crisis. Dat zegt LTO Vastgoed.

”De beurscrisis en een recente wijziging van de Pachtwet maken beleggen in landbouwgrond aantrekkelijker”, concludeert LTO Vastgoed. De makelaarsorganisatie stelt dat dit leidt tot een toename van de belangstelling van particuliere investeerders voor grondbeleggingen. Voor boeren kan dit betekenen dat meer pachtgrond beschikbaar komt voor bedrijfsuitbreiding, zonder dat ze hoeven te investeren in grond.

LTO Vastgoed merkt dat steeds meer particulieren aankoop van landbouwgrond als serieuze optie voor hun beleggingsportefeuille zien. Institutionele beleggers gebruiken grond als mogelijkheid om de portefeuille meer solide en stressbestendig te maken.

Door de nieuwe pachtwet kunnen particulieren makkelijker investeren in landbouwgrond. Ze zitten minder ’vast’ aan de grond, omdat ze het aan iedereen mogen verkopen. Voorheen mocht de grond alleen aan de pachter aangeboden worden. De belegger kan de grond in vrije of verpachte staat kopen en zelf verpachten, in welke vorm dan ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.