Home

Nieuws 210 x bekeken

Kunstmestfabrikant K+S verbetert resultaat in 2e kwartaal met 38 procent

Kassel – Kunstmest- en kaliconcern K+S voorziet na een eerste halfjaar met een aanhoudend goede vraag en wereldwijd stijgende meststoffenprijzen voor het jaar als geheel een duidelijk verbeterde winst. Dat meldt het Duitse concern vandaag in zijn nieuwe interimrapportage.

De positieve stemming waarvan na het 1e kwartaal al sprake was heeft zich in het 2e kwartaal over de hele linie voortgezet. De omzet steeg in de periode april-juni ten opzichte van dezelfde periode in 2010 met 11 procent naar 1,05 miljard euro. Dat leverde een met 38 procent verbeterd resultaat voor financieringskosten en belasting op van 192 miljoen euro. Voor het jaar als geheel is de omzetprognose ruim 5 miljard euro tegen 4,63 miljard vorig jaar. Het genoemde resultaatcijfer belandt naar wordt verwacht op rond de 1 miljard euro ofwel rond de 290 miljoen meer dan in het voorafgaande jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.