Home

Nieuws

Kritische antibiotica kalverhouderij enkel nog onder strenge voorwaarden

Zoetermeer - Voor de volksgezondheid kritische antibiotica mogen per 1 oktober 2011 alleen nog onder strenge voorwaarden worden toegediend aan zieke dieren.

Dit heeft het Centraal College van Deskundigen van het kwaliteitssysteem IKB Vleeskalveren besloten. Deze beperking aan de dierenartsen die het middel toe te dienen, worden vastgelegd in de IKB-voorschriften.

Bij de kritische antibiotica gaat het om de zogenaamde cefalosporinen, de tweede generatie (fluoro)quinolonen en de langwerkende macroliden. Deze typen antibiotica zijn van groot belang voor de menselijke gezondheid. Het uitgangspunt blijft dat zieke dieren behandeld moeten kunnen worden, maar de betreffende middelen mogen alleen nog maar onder strikte voorwaarden worden toegepast in de kalverhouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.