Home

Nieuws 1 reactie

Kredietlast Duitse boeren op recordhoogte

Berlijn - De kredietlast in de Duitse landbouw is naar recordhoogte gegroeid.

Volgens het Bauernverband (DBV) geven de cijfers van de Deutsche Bundesbank aan dat de sector eind maart 40,5 miljard euro aan vreemd vermogen in huis heeft. Dat is een kleine 8 procent meer dan vorig jaar. Van de kredieten heeft 82 procent een lange looptijd. Leningen met een korte of middellange looptijd van vijf jaar en minder spelen een iets geringere rol dan vorig jaar. Toen was het aandeel daarvan binnen het totaal 19 procent. De ontwikkeling bevestigt de investeringsbereidheid van de Duitse boeren, stelt het DBV vast.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Langlopende kredieten. prachtig op korte termijn minder "kosten", dus meer ruimte om nog meer te lenen en dan aan het eind aan de rit geen pensioen uit het bedrijf. Aflossen komt eerst bij bedrijfs beeindigign. is deze constructie bij de huizen hypotheken niet één van de oorzaken gewees van de financiele problemen waar we nu midden in zitten en waar het eind nog niet van in zicht is? Dit hele systeem is geent op de zo verguisde inflatie, die iedere politicus zgn. wil voorkomen. Inflatie betekent wel dat et van gistern morgen minder waard is en er dus met "goedkoop" kan worden afgelost, de inflatie is door de bank in de rente verrekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.