Home

Nieuws 383 x bekeken

Keurslager komt met duurzaamheidsmerk

Leusden – De Vereniging van Keurslagers (VVK) komt met een nieuw eigen merk. Onder het label Keurklasse worden producten geleverd die met extra zorg voor mens, dier, natuur en milieu geproduceerd.

”Keurklasse moet de consument duidelijkheid geven in de grote reeks aan keurmerken. Keurklasse krijgt een paraplu-functie waaronder bestaande keurmerken en nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid vallen”, aldus projectmanager Corine Holtmaat van VVK.

VKK begint het Keurklasse-assortiment met varkensvlees. ”Al het Milieukeur-vlees valt nu onder Keurklasse”, aldus Holtmaat. De bedoeling is het concept uit te breiden naar andere vleessoorten. ”Regionaal geproduceerd vlees dat geborgd is met een bestaand keurmerk kan ook onder Keurklasse vallen.

Momenteel werken we aan een eigen transparantiesysteem om het eigen merk verder uit te breiden”, legt de projectleider uit. VKK heeft hiervoor een adviesraad samengesteld met onder andere Natuur en Milieu, Solidaridad, de Dierenbescherming en MVO Nederland. Ook wil de organisatie met boeren in gesprek over concepten.

VKK gaat geen vaste afspraken maken met producenten. ’We maken als Keurslager geen inkoopafspraken. Iedere slager doet zijn eigen inkoop.”

Of registreer je om te kunnen reageren.