Home

Nieuws

Kennis over samenhang bodem brengt kwekers verder

Zwaagdijk – Meer aandacht voor de samenhang in de bodem kan bloembollenkwekers verder helpen in het streven om ziek en zeer van de producten te verminderen.

Bij tien bloembollenkwekers op de Noord-Hollandse zandgronden wordt in het project “Goed door Grond”, van de Stichting Duurzaam Bodemleven, gekeken naar het bodemmanagement van het bedrijf. Met dit project gaan de kwekers, PPO bloembollen, Projecten LTO Noord, de KAVB, Dacom en DLV Plant onderzoeken in hoeverre een stabiel en goed ontwikkeld bodemleven kan zorgen voor vermindering van ziektes als Pythium, Rhizoctonia en wortelaaltjes.

De kennis die uit dit project voortkomt is van waarde voor alle bloembollenkwekers. De eerste berichten over het project zijn te lezen op deze website. Op deze site is ook veel nuttige informatie te vinden, waaronder het zelf composteren met een duidelijk stappenplan.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.