Home

Nieuws

Kans op verhalen schade Chemie-pack klein

Moerdijk – Agrarische bedrijven die schade hebben geleden door de brand bij Chemie-pack moeten niet te zeer rekenen op een vergoeding uit verzekeringsgelden van het bedrijf, nu het bedrijf failliet is verklaard.

Dat meldt juridisch dienstverlener DAS, dat onderzocht of het voor getroffen agrarische bedrijven in de regio mogelijk was de geleden economische schade te verhalen bij het bedrijf. Chemie-pack werd dinsdag door de rechter in Breda officieel failliet verklaard.

Daarmee zijn ook de beslagen op verzekeringsgelden komen te vervallen. De kans dat het bedrijf uit die verzekeringsgelden nog schade kan vergoeden, is klein, aldus jurist Roderick Wessels van DAS.

Hij sluit de mogelijkheid niet uit, maar acht de kans klein. ”Het geld zal van een verzekeringsmaatschappij moeten komen”, aldus Wessels. ”Maar dat gebeurt alleen als zij de aansprakelijkheid van het bedrijf erkennen en als de omvang van de schade geaccepteerd wordt door de verzekeringsmaatschappij.”

Naar verwachting is het aantal agrarische bedrijven dat een schadeclaim heeft ingediend beperkt. In totaal kregen 32 tuinders van het ministerie van Economische Zaken, Innovatie en Landbouw al 700.000 euro uitgekeerd ter compensatie van de geleden schade.

Of registreer je om te kunnen reageren.