Home

Nieuws 187 x bekeken

Kamer op onderzoek in Bulgarije en Roemenië

Den Haag - Een delegatie van de Tweede Kamer gaat in augustus op werkbezoek naar Bulgarije en Roemenië om 'lessen uit recente arbeidsmigratie' te trekken.

Het bezoek is onderdeel van het onderzoek dat een tijdelijke commissie van de Kamer doet naar arbeidsmigratie uit nieuwe EU-lidstaten in Midden- en Oost-Europa.

Eind september moet het onderzoek klaar zijn, zodat de Kamer de informatie kan gebruiken in debatten met het kabinet. Zo wordt later dit jaar gesproken over de toegang van Bulgaarse en Roemeense werknemers tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze arbeidsmigranten hebben nu een werkvergunning nodig om hier te kunnen werken.

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft al een strenger beleid afgekondigd op het gebied van arbeidsmigratie. In Brussel en vooral ook in Oost-Europese landen worden zijn plannen kritisch gevolgd. Kamerleden leggen deze maand onder meer hun oor te luisteren bij Bulgaarse en Roemeense politici, ondernemers en arbeidsdeskundigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.