Home

Nieuws 173 x bekeken

Kamer onderzoekt arbeidsmigratie in Bulgarije en Roemenië

Den Haag - Kamerleden brengen volgende week een bezoek aan Roemenië en Bulgarije.

Zij willen meer inzicht krijgen in de potentiële migratiestroom als 2014 alle belemmeringen op de Nederlandse arbeidsmarkt zijn verdwenen. De Kamerleden spreken met bestuurders, deskundigen en direct betrokkenen, en bezoeken bedrijven en organisaties. Het gaat om leden van de tijdelijke commissie Lessen uit recente arbeidsmigratie. Deze commissie zal naar verwachting volgende maand haar eindrapport publiceren. De conclusies dienen als voorbereiding op een debat later dit jaar met het kabinet over markttoegang van Bulgaren en Roemenen.

Recent besloot minister Henk Kamp (Sociale Zaken) vanaf 1 juli geen tewerkstellingsvergunningen voor deze werknemers te verstrekken. Hij wil dat eerst Nederlandse werklozen aan de slag gaan. Zowel de agrarische sector als de binnenvaart pleiten juist voor soepeler regels.

Of registreer je om te kunnen reageren.