Home

Nieuws

KAT verscherpt eisen mengvoercontrole

Bonn – De Duitse certificeringsinstelling voor de leghennenhouderij KAT (Verein für Kontrollierte Tierhaltung) verscherpt de eisen aan de mengvoercontrole.

De tot dusver gehanteerde praktijk beperkte het risico op verontreiniging volgens KAT niet tot het absolute minimum. Voortaan stelt de instelling als voorwaarde dat ook het gebruiksklare product wordt onderzocht op ontoelaatbare stoffen en niet meer alleen de afzonderlijke grondstoffen. De instelling meent dat dit nodig is vanwege onder meer de dioxinecrisis van begin dit jaar.
Hetzelfde geldt voor zelfmengers, leghennenhouders die het mengvoer zelf samenstellen. Ter documentatie van de controle moeten zij de certificaten van de grondstoffenleveranciers kunnen laten zien.

De traceerbaarheid van het voer in de leghennenhouderij was naar de visie van KAT gebrekkig. ”In crisissituaties kwam het daardoor tot preventieve sluiting van bedrijven, terwijl dat eigenlijk niet nodig had hoeven zijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.