Home

Nieuws 341 x bekeken

'Inova moet vertrouwen winnen'

Zoetermeer – Inova Fruit moet het komende seizoen hard werken om het telersvertrouwen terug te winnen met de nieuwe afzet-BV voor appelclubrassen, stelt NFO. Volgende week wordt Inova Fruit Verkoop operationeel voor de clubrassen.

Dat stelt NFO-voorzitter, Johan van Haarlem, in het ledenblad Fruitteelt. Volgens Van Haarlem is het jaar van de waarheid voor Inova aangebroken. Aandeelhoudende afzetorganisaties moeten nu eensgezind werken aan een beter resultaat voor de telers, stelt de NFO-voorzitter.

De afzet-BV onder Inova Fruit wordt een verkooptafel; de BV wordt zo eigenaar van de clubappels. Daarmee is een nieuw samenwerkingsmodel ontstaan in de fruitteelt waar naarstig naar zal worden gekeken. Zowel de afzetorganisaties als verkoop-BV zullen klanten bedienen, maar deze kunnen elkaar feitelijk niet onderbieden.

Van Haarlem geeft aan dat de nieuwe afzetstructuur het in zich heeft om van Inova Fruit een succes te maken. Maar ’een nieuwe structuur alleen is niet genoeg’. ”Door de langdurige discussies, tegenstellingen tussen de aandeelhouders, tegenvallende resultaten en een niet altijd heldere communicatie heeft Inova Fruit veel aan vertrouwen ingeboet.”

Van Haarlem stelt dat het van belang is dat de adviescommissies van de deelnemende partijen hun werk kunnen doen ’waarvoor ze zijn ingericht’. Ook moet Inova Fruit werken aan een open communicatie met de deelnemers.

De totstandkoming van de afzet-BV duurde veel langer dan verwacht, onder meer door de mededingingstechnische toetsing.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.