Home

Nieuws 372 x bekeken 1 reactie

Importstop Rusland per 1 september 2011

Hillegom – De handelsbond Anthos meldt dat de VWA heeft laten weten dat de importstop die de Russische Federatie per 1 september 2011 heeft afgekondigd voor plantmateriaal van toepassing is voor alle planten met wortels die in de EU zijn geproduceerd.

Het geldt dus ook voor beworteld stek, potplanten en stekmateriaal met of zonder groeimedium, bomen en struiken met gespoelde wortels of met kluit, zowel uit de volle grond als uit de kas.


Vanaf 1 september zal Nederland voor deze producten geen fytosanitaire certificaten meer afgeven. Het importverbod geldt evenwel NIET voor bloembollen, wortelstokken, pootaardappelen, zaden en andere plantendelen zonder wortels. De aanleiding voor de importstop is een fytosanitair dossier dat op EU niveau met de Russische Federatie besproken wordt. Dit maakt het zeer lastig om bilateraal tot een oplossing te komen. Anthos is in overleg met de VWA en het ministerie van EL&I om te bezien wat hierin de mogelijkheden zijn.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    julius@dutchagroplants.com

    Cardius

Of registreer je om te kunnen reageren.