Home

Nieuws 274 x bekeken

IJzersterke gladiolen in keuringszaal

Lisse – Het bloeiseizoen zit niet helemaal mee voor de gladiolenveredelaars, maar desalniettemin zijn er ook deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse weer drie inzenders met producten die ijzersterk ogen.

Zoals de zacht witte G. 01.099.06 van Prisma Gladiolus. Met een mooi rood stempel op het bloemblad.

Prachtig recht is de veer van de roze G. ‘Sisi’ met forse bloemen en de heel zacht roze G. ‘Ajax’ met rode vlekken. Victory Flowers toont deze week de werkelijk spierwitte G. ‘Ice Cap’. Forse bloemen en een aar die veel en lange bloei belooft. Ook de roze G.’Princess Lee’ mag er zijn.

Heel diep rood en fraai van bloemvorm tenslotte is G. ‘Roma’ van Nijenhuis. Een vrij nieuwe cultivar die zich dus nog op de markt moet bewijzen in een kleursegment waarvan het areaal inmiddels ruim 113 hectare omvat.

De aanvoerders van gladiolen op de bloemenveilingen realiseren inmiddels goede resultaten. Vorige week werd voor de drie miljoen aangevoerde stelen een middenprijs van ruim 18 cent betaald.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.