Home

Nieuws 341 x bekeken

Horti Fair verwacht kentering in beursbezoek

Amsterdam – De organisatie van de internationale tuinbouwbeurs Horti Fair verwacht dat er dit jaar een groei in deelnemers van 5 tot 10 procent zal zijn.

Daarmee zou de negatieve trend van de afgelopen jaren omgekeerd moeten worden, aldus beursdirecteur Frans Peter Dechering. De beurs kende de laatste jaren een sterk teruglopende belangstelling van zowel deelnemers als bezoekers. Ook in 2010 zette de dalende trend door.

"We zullen weer wat gaan groeien, ook qua vierkante meters", schat Dechering in. "Afgezet tegen de huidige economische situatie, zou dat een fantastische revival van de Horti Fair betekenen." Hij hoopt op een deelnemersaantal dat in de buurt komt van de 600, in 2010 was dat nog 530, in 2008 zelfs 900. Ook het aantal bezoekers zou omhoog gaan, schat hij in. "De target is 30.000 bezoekers. Dat moet haalbaar zijn." In 2010 kwamen er 23.000 belangstellenden naar de RAI in Amsterdam. In 2008 waren dat er nog 47.000.

De beurs hoopt met de internationale setting ook de internationale tuinbouwwereld aan te spreken. Dechering geeft aan daarmee duidelijk te kiezen voor ‘een ander karakter dan de regionale beurzen’. "Het is hartstikke goed dat er regionale initiatieven zijn. Maar voor veel telers zal het inmiddels ook duidelijk zijn dat we in een internationale wereld leven."

Volgens Dechering kwam het commentaar op de beursformule de laatste jaren vooral van Nederlandse bezoekers. "Niet van de standhouders." Hij vindt dat er de laatste jaren te weinig aandacht is geweest voor het organiseren van Nederlandse beurzen, als tegenhanger van de grote tuinbouwbeurzen in Duitsland en Engeland. "Dat zijn we vergeten."

Of registreer je om te kunnen reageren.