Home

Nieuws 345 x bekeken 1 reactie

Grote cateraar over op biologische kroket

Amsterdam - De grootste bedrijfscateraar van Nederland, Sodexo, verkoopt vanaf maandag in zijn 1300 bedrijfskantines alleen nog maar biologische kroketten. Dat heeft Sodexo aan Wakker Dier laten weten, meldde de dierenwelzijnsorganisatie zondag.

Sodexo bedient 350.000 werknemers in Nederland. Het gaat om 1,5 miljoen kroketten per jaar. Wakker Dier begon in mei een campagne voor diervriendelijkere bedrijfskantines.

Veel kantines schieten volgens de organisatie nog te kort wat betreft kroketten, buiteneieren, zuivel met weidegarantie, vegetarisch aanbod en vlees met een welzijnskeurmerk.

Een biologische 'snackmarkt’ is belangrijk voor de biologische sector, aldus Wakker Dier. Niet alleen dure delen als kipfilets, biefstuk en varkenshaasjes leveren dan geld op, maar ook restjes goedkoop vlees. Zo krijgt de boer een betere prijs en worden de goede delen relatief minder duur.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Als de minder goede delen geld opbrengen en de dure delen minder duur worden, Hoe kan de boer dan meer krijgen voor zijn geleverde dieren? Het lijkt er op dat Wakker dier niet kan rekenen en gaat er van uit dat een boer niet kan lezen en rekenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.