Home

Nieuws 308 x bekeken

Groei in verkoop champignons in de VS

Washington – Het Mushroomreport van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) maakt melding van een omzetgroei voor champignonverkopen van circa 8 procent in het afgelopen jaar.

In totaal is de omzet in witte champignons 613 miljoen euro op de versmarkt. De gemiddelde kiloprijs op deze markt was € 1,93 voor witte champignons. Op de verwerkingsmarkt werd nog altijd een prijs van 94 cent betaald, blijkt uit cijfers van het ministerie. Die markt is met 50 miljoen euro relatief beperkt. Daar zit ook nauwelijks groei in, zoals dat wel in de versmarkt is.

De stijging in de omzet champignons lijkt vooral het gevolg van een grotere productie. De prijs is stabiel. Het zwaartepunt van de teelt ligt in de oostelijke staat Pennsylvania. In de Verenigde Staten zijn in totaal 282 champignontelers actief. Dat is 35 telers minder dan in het voorgaande jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.