Home

Nieuws

Groei DSM door premix

Heerlen – De goede kwartaalcijfers van chemieconcern DSM zijn grotendeels te danken aan zijn premixactiviteiten.

Het bedrijf verwacht dat dit onderdeel zal blijven groeien door meer afzet, hogere prijzen en verdere kostenbesparingen. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg de netto-omzet van DSM met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot bijna 2,3 miljard. Bij het cluster Nutrition, waar vitaminepreparaten voor vis- en veevoer worden gemaakt, was er sprake van een groei van 10 procent. Dit is deels te danken aan de overname van voedingsingrediëntenbedrijf Martek Biosciences, dat voor 84 miljoen euro bijdroeg aan de omzet.

Een negatieve invloed op de cijfers hadden de koers van de Zwitserse franc en de Amerikaanse dollar. Ook als daar geen verandering in komt, verwacht DSM dat Nutrition zal blijven groeien.
Tijdens een telefonische persconferentie gaf bestuursvoorzitter Feike Sijbesma aan dat DSM voorlopig op het overnamepad blijft, maar dat acquisities ‘niet te groot’ zullen zijn. “Wij houden van overnames in de orde van grootte van Martek”, zei hij. Voor dat bedrijf betaalde DSM eind vorig jaar bijna 800 miljoen euro.

Vorige week maakte Sijbesma bekend samen met Nutreco concurrent Provimi te willen overnemen, dat onlangs door eigenaar Permira in de etalage is gezet. Naar verluidt moet daar een bedrag van tussen de 1,4 en 2 miljard euro voor worden neergelegd. Provimi, dat actief is in 26 landen en exporteert naar meer dan 100 landen, publiceerde onlangs goede kwartaalcijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.