Home

Nieuws

Gesprekken over radiospot groenten in Duitsland

Zoetermeer – Nederlandse, Duitse en Belgische telersvertegenwoordigers praten over een gezamenlijke groentecampagne voor de radio.

Daarover zijn dinsdag overleggen gevoerd tussen de drie landen. Dinsdag vond in Berlijn al een gezamenlijke persconferentie plaats om de veiligheid van glasgroenten uit de drie landen te onderstrepen. Veel media-aandacht was er niet door het ziek afmelden van landbouwminister Ilse Aigner.

Toch is het gezamenlijke initiatief van de drie landen baanbrekend, zegt Jochem Wolthuis van het GroentenFruit Bureau en niet eerder vertoond. ”Het plan voor een gezamenlijke radiospot lijkt te gaan lukken. Het zou betekenen dat we het gezamenlijke financieren.”

Nederland kan tot 5 september de aanvraag voor Europese steun voor voorlichtingscampagnes aanpassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.