Home

Nieuws 263 x bekeken

Geld voor ontwikkeling Rotterdam Cool Port

Rotterdam - Het ministerie van landbouw stelt 10 miljoen euro ter beschikking voor de ontsluiting van Rotterdam Cool Port, een project waar de verslogistiek voornaam deel van uitmaakt.

De provincie Zuid-Holland voert de regie in overleg met Greenport en de directie van het Rotterdamse havenbedrijf.

Het project moet er onder meer toe leiden dat meer gebruik wordt gemaakt van de binnenvaart, zodat de snelweg A15 en de zogeheten Rotterdamse ruit van wegen kan worden ontlast. Bedrijven die gebruik maken van Rotterdam Cool Port kunnen lagere kosten en betere service verwachten, aldus de organisatie.

Handelskoepel Frugi-Venta is blij met de beslissing. Volgens Frugi-Venta kunnen handelsbedrijven in Barendrecht en de bedrijventerreinen van het Westland en Oostland fors profiteren. De beslissing is ook cruciaal voor de doelen van Fresh Corridor, waarin ketenpartijen werken aan vervoer van versproducten via de binnenvaart.

Zo’n 7 miljoen is bestemd voor wegen van het project naar het hoofdwegennet en nabij gelegen terminals. Omstreeks 2 miljoen is bestemd voor maatregelen om de doorstroming te verbeteren tussen de Rotterdamse haven en het Westland.

Als de plannen werken zal Rotterdam mogelijk in het verssegment een geduchte tegenstrever kunnen worden van de belangrijkste fruithaven van Europa, die in Antwerpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.