Home

Nieuws 233 x bekeken

Gaia niet te spreken over gedoogbeleid batterijhuisvesting

Brussel – De Belgische dierenwelzijnsorganisatie Gaia en de Europese koepelorganisatie Eurogroup for Animals vragen de Europese Commissie om België tot de orde te roepen op het punt van de handhaving van het Europese verbod op kooihuisvesting van leghennen.

De aanleiding is de gedoogperiode van een half jaar die de Belgische minister Laurette Onkelynx overweegt te geven aan bedrijven die bezig zijn met omschakeling naar alternatieve huisvesting, maar door omstandigheden nog niet klaar zijn op 1 januari.

Gaia en de Europese koepelorganisatie verwijzen naar de Europese Richtlijn, die in de ogen van de beide organisaties zeer duidelijk is. Vanaf 1 januari mag er geen enkele kip meer in een gewone legbatterij zitten. ”de leghennenhouders hebben twaalf jaar de tijd gehad. Dat is voldoende, aldus Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch.

Of registreer je om te kunnen reageren.