Home

Nieuws

Friki Duitsland gaat samen met de Stolle Groep

Wezep/Visbek – Plukon Royale B.V. en familie Stolle hebben een principeovereenkomst gesloten voor de samenvoeging van Friki Duitsland en de Stolle Groep. Dat hebben beide ondernemingen bekend gemaakt.

De samenvoeging komt in wezen neer op een overname, zegt Plukon-directeur Peter Poortinga. De familie Stolle, die financieel en persoonlijk betrokken blijft, heeft straks een minderheidsaandeel. Hoe de eigendomsverhoudingen precies worden is nog onderwerp van gesprek, aldus Poortinga.

Zowel de Stolle Groep als de Plukon Royale Groep zijn gespecialiseerd in verse, voorverpakte producten voor supermarktketens en vers en bevroren pluimveevlees voor het foodservice segment en de voedingsmiddelenindustrie in Noordwest-Europa. De Stolle Groep heeft vier vestigingen in Duitsland. Het gaat om drie kuikenslachterijen en een kalkoenslachterij. In Steinfeld beschikt Stolle over een conveniencebedrijf dat gegaarde producten produceert.

De omzet uit de verwerkingsactiviteiten bedroeg in 2010 voor de Plukon Royale Groep circa 740 miljoen euro en voor de Stolle Groep circa 370 miljoen euro. Het gecombineerde bedrijf zou in Duitsland een marktaandeel hebben in de markt voor pluimveeproducten van ongeveer 15 tot 20 procent.

De samenvoeging van de bedrijven wordt voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten. Poortinga verwacht dat de overname voor het eind van het jaar definitief is.

De nieuwe groep heeft circa 1,1 miljard euro omzet, meer dan 4.000 medewerkers, dertien productielocaties en verwerkt circa 6,5 miljoen kuikens en kalkoenen per week.

Of registreer je om te kunnen reageren.