Home

Nieuws

Fransen verwachten meer honing

Parijs – De Franse bijenhouders hopen dit jaar zo’n 16.000 ton honing te vergaren, dat is een paar 1.000 ton meer dan in het afgelopen jaar en de eerste groei in de honingproductie in een reeks van jaren.

De toename is volgens de sector bijenhouderij van de boerenbond FNSEA vooral te danken aan het mooie weer met hoge temperaturen in het afgelopen voorjaar.
De sectie blijft zich echter bezorgd maken over de gevolgen van het bestrijdingsmiddel Cruiser dat door veel bijenhouders verantwoordelijk wordt gehouden voor de recente sterfte onder hun volken. Vorige maand heeft het ministerie van landbouw tot grote woede van de organisatie van bijenhouders Unaf juist weer toestemming verleend voor het gebruik van Cruiser in koolzaad-zaad.

Of registreer je om te kunnen reageren.