Home

Nieuws

Franse groentetelers in betaalstaking

Parijs - Franse groentetelers weigeren hun sociale lasten, rente op bankleningen, heffingen en andere rekeningen te betalen. ''We moeten het weinige geld dat er nog over is bewaren om de salarissen en onze plaatselijke leveranciers te betalen,'' aldus de telersorganisatie Légumes de France die tot de betaalstaking heeft opgeroepen.

Légumes de France, dat is aangesloten bij de boerenkoepel FNSEA, protesteert daarmee tegen de oneerlijke concurrentie van producten uit het buitenland. Volgens de organisatie gelden daar niet dezelfde eisen op het gebied van de gezondheid, het milieu en op sociaal gebied. Daarom kunnen buitenlandse producten tegen een lagere prijs op de Franse markt worden verkocht. Grote groepen Franse telers hebben de afgelopen dagen al enkele malen actie gevoerd in het zuiden van het land tegen koelwagens met groente en fruit uit Spanje waarvan de lading over de weg werd uitgestort.

Of registreer je om te kunnen reageren.