Home

Nieuws 1024 x bekeken

Fokker Pons wil KI Samen voor de rechter

Gouderak/Grashoek – Fokker en spermahandelaar Arjan Pons uit Gouderak wil KI Samen voor de rechter slepen voor valsheid in geschrifte, meldt hij.

Pons beweert dat KI Samen een factuur heeft vervalst en die vervolgens in LTO-blad Nieuwe Oogst heeft laten publiceren, om zo Pons in een kwaad daglicht te stellen.

Nieuwe Oogst berichtte eind juli over malversaties die Pons volgens KI Samen zou hebben begaan. Pons kwam deze week met een reactie daarop. Hij zegt vastbesloten te zijn om KI Samen te laten boeten voor de beschuldigingen. Eigenaar Bas Engelen van KI Samen ligt naar eigen zeggen niet wakker van een eventuele rechtszaak. ”Pons schreeuwt zo veel.”

Pons start ondertussen weer met de verkoop van Sunflower-rietjes in eigen beheer. Hij heeft er naar eigen zeggen nog duizenden staan vanuit de tijd dat de stier bij hem stond.

Pons ligt onder vuur in de fokkerijwereld, omdat hij onbedrukte rietjes sperma verkocht, wat verboden is. Volgens Pons zou sperma van stier Sunflower in die rietjes zitten, maar KI Samen stelt dat uit onderzoek is gebleken dat dit niet klopt. Nog een beschuldiging aan het adres van Pons is dat hij niet-bestaande (Amerikaanse) genoomwaarden van zijn stieren gebruikt, om deze aldus aan te prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.