Home

Nieuws 183 x bekeken

FAO roept ministers opnieuw bijeen vanwege Hoorn van Afrika

Rome – Wereldvoedselorganisatie FAO organiseert op 19 augustus een ministeriële conferentie over de crisis in de Hoorn van Afrika.

De organisatie komt voor de humanitaire operatie op korte termijn 103 miljoen dollar (72 miljoen euro) tekort en wil plannen opstellen voor voedselproductie in de regio op de middellange en lange termijn.

Alle landbouwministers van de 191 lidstaten van de FAO zijn voor de conferentie uitgenodigd. Eerder kwamen toppolitici vanuit de hele wereld al samen op 25 juli om te spreken over de crisis in vooral het Zuiden van Somalië maar ook delen van Ethiopië, Kenia, Oeganda en Djibouti.

Volgens de FAO lijden zeker 12,4 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika honger. Het betreft veel pastoralisten die leven van hun vee. Het vee is echter ook in groten getale door langdurige droogte en tekort aan voedsel gestorven, waardoor de voedselvoorziening ook op termijn problematisch blijft.

Volgens een apart rapport van de FAO zijn graanprijzen in verschillende landen in Oost-Afrika tot recordhoogte gestegen in de eerste zes maanden van dit jaar. In juli zijn prijzen in Somalië echter gedaald. Het prijsniveau ligt echter nog wel 150 tot 200 procent hoger dan in juli vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.