Home

Nieuws 186 x bekeken

Extra geld voor onderzoek naar nieuwe ziekteverwekkers

Brussel - De Europese Commissie heeft 12 miljoen euro extra vrijgemaakt voor onderzoek naar nieuwe ziekteverwekkende bacteriën zoals Ehec.

Dit najaar gaat het internationaal consortium ANTIGONE - ANTIcipating the Global Onset of Novel Epidemics - van start om de nieuw gevonden variant van E.coli en een reeks andere ziekteverwekkende bacteriën en virussen exact in kaart te brengen. Aan het consortium zullen veertien partners uit zeven Europese landen met elkaar samenwerken.

Wanneer nieuwe of ongekende ziektes opduiken, zal het consortium de betrokken bacteriën analyseren en het onderzoek coördineren. Daarnaast wil ANTIGONE ook manieren ontdekken om de ziektes uit te roeien of lessen trekken om bedreigingen in de toekomst te vermijden. Tot slot wil het project ook de factoren identificeren die ervoor zorgen dat virale en bacteriële pathogenen overgaan van dier op mens.

Of registreer je om te kunnen reageren.