Home

Nieuws 182 x bekeken

Exportwaarde Amerikaans pluimveevlees recordhoog

Washington – De Verenigde Staten hebben voor een recordbedrag pluimveevleesproducten geëxporteerd in de eerste helft van 2011. De exportwaarde was tien procent groter dan over de zelfde periode vorig jaar en kwam uit op 2,16 miljard dollar (1,5 miljard euro).

De VS exporteerde een totaal hoeveelheid van 1,77 miljoen ton. Dat is twee procent meer dan een jaar geleden.

Over de eerste zes maanden exporteerden de Verenigde Staten 1,41 miljoen ton kuikenvlees (exclusief poten) Dat was twee procent minder dan een jaar geleden. De exportwaarde was 1,6 miljard dollar (1,11 miljard euro), acht procent meer dan vorig jaar.

Over de eerste zes maanden exporteerde de VS een hoeveelheid van 165.646 ton drumsticks (plus 16 procent) ter waarde van 244,6 miljoen dollar (170,2 miljoen euro plus 6 procent).

De totale export van kalkoenproducten over de eerste zes maanden bedroeg 150.034 ton (plus 32 procent) ter waarde van 263,3 miljoen dollar (183,2 miljoen euro, plus 31 procent).

De export van kuikenvlees daalde in juni vrij scherp met 14 procent. Er ging minder vlees naar Cuba, Oekraïne, Taiwan, Georgië, Angola en Ghana. De export van drumsticks steeg in juni echter met 15 procent tot een hoeveelheid van 29.593 ton en een waarde van 42,8 miljoen dollar (29,8 miljoen euro).

De export van kalkoenvlees liep in juni ook goed door. In juni exporteerde de Verenigde staten 18,5 procent meer kalkoenvlees naar Mexico, de belangrijkste markt. Naar China ging juist minder vlees, zo’n 2,5 procent. De sterk gestegen export van kalkoenvlees naar Mexico wordt verklaard uit de gestegen varkensprijzen, waardoor het aantrekkelijke wordt om goedkoper kalkoenvlees te kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.