Home

Nieuws 238 x bekeken

Export rundveemest iets achter ten opzichte van vorig jaar

Assen – In de eerste zeven maanden van dit jaar is vanuit Nederland 49.215 ton rundveemest geëxporteerd. Daarmee is 191.074 kilo fosfaat en 408.629 kilo stikstof uit rundveemest buiten de Nederlandse landbouw afgezet.

De export lijkt hiermee achter te liggen ten opzichte van voorgaande jaren. In 2010 werd in totaal 81.122 ton rundveemest geëxporteerd en in 2009 was dit 76.699 ton. Omdat de meeste mest doorgaans in de eerste helft van het jaar wordt geëxporteerd, lijkt er een achterstand te zijn.

Vrijwel alle rundveemest die wordt geëxporteerd gaat naar België. Tot 1 augustus werd 48.857 ton naar België geëxporteerd. Het gaat voornamelijk om verse mest die op grond wordt uitgereden van boeren die percelen hebben in zowel Nederland als België.

Of registreer je om te kunnen reageren.