Home

Nieuws 283 x bekeken 2 reacties

Enorme krimp zeugenstapel verwacht

Scherpenzeel – Cor van Doorn, directeur van handelsbedrijf Revarco in Scherpenzeel, verwacht dat de Nederlandse zeugenstapel met 100.000 tot 200.000 dieren krimpt. Dat is het gevolg van de slechte economische omstandigheden in de sector.Door de sanering gaan de blijvers eind dit jaar en begin volgend jaar profiteren van een aantrekkende biggenmarkt. Vleesvarkenshouders moeten iets langer geduld hebben.

Van Doorn verwacht dat in het voorjaar van 2012 de lagere biggenproductie zijn weerslag krijgt op de vleesmarkt, zodat de varkensprijs verder aantrekt.


Laatste reacties

 • no-profile-image

  vleeseter

  veel tegenstrijdige berichten
  volgens de banken en de lto valt het allemaal wel mee
  gaat het zo slecht nog niet
  Dit bericht vertelt eigenlijk het gaat zo slecht
  dat er veel stoppen en dan zal het beter worden voor de overblijvers, tegen die tijd worden er in het buitenland denk ik veel meer goedkopere biggen geproduceerd er zal het bericht wel weer achterhaald zijn

 • no-profile-image

  De Denen staan al te wachten.3 a 6 miljoen biggen.Moet kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.