Home

Nieuws

Enorme groei pluimveestapel India

Washington – De pluimveesector in India maakt een enorme groei door. Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.Consumenten in India eten steeds meer pluimveevlees. Per inwoner is de consumptie gegroeid van 1,22 kilo in 2001 tot 2,26 kilo in 2010, een stijging van 185 procent.

Ongeveer 20 procent van de Indiase bevolking is vegetarisch, maar met hogere inkomens en verstedelijking kiezen steeds meer mensen voor vlees. Hierdoor maakt de pluimveesector in India een enorme groei door.

Het land staat op dit moment derde op het gebied van eiproductie, na China Verenigde Staten. Op het gebied van pluimveevlees is India nummer zes in de wereld. De vleeskuikenproductie groeit de laatste tien jaar gemiddeld met 8,35 procent. De productie groeit dit jaar naar verwachting met twee procent.

De productie van eieren bereikte in de periode maart 2010 tot februari 2011 een record van 61,5 miljard eieren, een stijging van 68 procent ten opzichte van 36,6 miljard in 2000/2001. India exporteert voornamelijk gedroogd ei, met name naar Duitsland, Denemarken en Indonesië.

Of registreer je om te kunnen reageren.