Home

Nieuws 2 reacties

Emigratie naar Denemarken weer in trek

Nieuwegein – De belangstelling voor emigratie naar Denemarken is behoorlijk toegenomen. Dat zegt makelaar Jan Tjeerdsma van de NVM. Door de forse prijsdaling van landbouwgrond in Denemarken is het voor Nederlandse melkveehouders aantrekkelijk om een bedrijf te kopen. ”We zien dat jonge ondernemers met relatief weinig geld een mooi bedrijf met 100 tot 150 koeien kunnen kopen”, aldus Tjeerdsma.

Door de lage melkprijs van de afgelopen jaren staan er relatief veel melkveebedrijven te koop in Denemarken.

De belangstelling voor emigratie naar Canada is stabiel. ”Hier gaan vooral mensen naar toe die echt naar Canada willen om het land en niet zozeer om economische redenen. Door het melkquotum en de grondprijs is emigratie naar Canada relatief duur”, aldus Tjeerdsma.

De emigratie van melkveehouders naar Frankrijk neemt ook weer iets toe ten opzichte van de voorgaande jaren. De grond is in Frankrijk in vergelijking met Nederland relatief goedkoop.  ”Het aanbod van bedrijven in Frankrijk is zeer divers”, aldus de makelaar. De emigratie naar het oosten van Duitsland is beperkt, vanwege het beperkte aanbod van bedrijven in deze regio.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Voor mij de vraag waarom er zoveel te koop staat in bv. Denemarken en Frankrijk.

  • no-profile-image

    J e

    Omdat de meeste bedrijven te diep in de geld buidel gedoken zijn antw op Han zien vr.

Of registreer je om te kunnen reageren.