Home

Nieuws 198 x bekeken

ECB laat rente op 1,5 procent

Frankfurt - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente in de eurozone zoals verwacht gehandhaafd op 1,5 procent.

De ECB maakte het maandelijkse rentebesluit donderdag bekend. De ECB heeft de rente dit jaar al twee keer met 0,25 procentpunt verhoogd.

De economie in de eurozone is volgens de Europese Centrale Bank (ECB) de laatste maanden afgezwakt. ECB-president Jean-Claude Trichet zei donderdag te verwachten dat het groeitempo de komende maanden gematigd zal zijn.

Trichet zei verder dat de inflatie de komende tijd duidelijk boven de 2 procent zal blijven. De centrale bank mikt op een inflatie van iets onder de 2 procent. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat de hogere inflatie niet leidt tot zogenoemde tweederonde-effecten. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om oplopende lonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.