Home

Nieuws 256 x bekeken

Duitsland scherpt mkz-regels aan

Berlijn – Het Duitse landbouwministerie verbetert de beveiliging tegen mkz en varkenspest. Het gaat om wijzigingen van de veterinaire bepalingen op het gebied van onder meer het vervoer.Bij het vervoer van melk binnen een om veterinaire veiligheidsredenen gesloten gebied moet op basis van de aan het parlement voorgelegde wijzigingsvoorstellen aan dezelfde voorwaarden worden voldaan als bij het vervoer dat het gebied verlaat. Dat heeft consequenties voor de reiniging en desinfectering van het vervoersmaterieel.

In een wegens varkenspest gesloten gebied zal behalve varkensvlees in principe ook geen vlees van wilde zwijnen meer mogen worden vervoerd, tenzij daarvoor vergunning is verleend door de bevoegde autoriteiten.


Of registreer je om te kunnen reageren.