Home

Nieuws 188 x bekeken

Duitser geeft meer uit aan biovoedsel

Frankfurt am Main – De omzet van biologische voedingsproducten is in Duitsland in het eerste halfjaar met bijna tien procent gestegen naar 1,2 miljard euro.Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Nielsen. De groei was slechts voor een klein deel het gevolg van prijsstijgingen. Het afgezette volume steeg namelijk met 8,8 procent.

Biovoeding had daarmee een aanzienlijk beter eerste halfjaar dan gangbare voeding. Hiervan steeg de omzet maar met twee procent, terwijl het afgezette volume zelfs enigszins daalde, namelijk met 0,7 procent, aldus Nielsen.

De groei in het biosegment hangt naar de visie van het bureau deels samen met de verdere uitbreiding van het assortiment bij de discount-grootgrutters. Het marktaandeel van de prijsvechters is inmiddels dertig procent. ”De biomarkt wordt aangedreven door het aanbod. Waar bioproducten te koop zijn, worden ze ook gekocht,” licht biomarktanalist Brigitte Arndt-Rausch van het bureau toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.