Home

Nieuws

Duitse waardering Nederlandse glasgroente stijgt

Zoetermeer – De Duitse consument waardeert de Nederlandse glasgroenten beter dan in oktober 2010, dat blijkt uit een recente peiling door het Groentenfruitbureau.

Het marketingbureau deed de peiling vlak na de ehec-crisis. Daaruit blijkt dat de waardering voor komkommer, paprika en tomaat opnieuw is gestegen. Komkommer kreeg van de Duitse consument een 6,1, in 2010 was dat nog een 5,9.

Paprika werd gewaardeerd met een 6,2, ten opzichte van 5,7 in 2010. Tomaat steeg van 5,5 naar een 5,9. Daarmee worden alle glasgroenten met een voldoende beoordeeld. Behalve een cijfer vroeg het onderzoeksbureau ook naar de gewaardeerde imagoaspecten.

Duitse consumenten werd bijvoorbeeld gevraagd hoe belangrijk ze telen zonder schadelijke stoffen vinden of welk belang ze hechten aan kwaliteitscontrole. Daarin gaven consumenten aan meer waarde te hechten aan een goede kwaliteit en het land van herkomst.

Volgens het Groentenfruitbureau bieden de uitkomsten goede aanknopingspunten voor teelt en handel om zich te profileren op de Duitse markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.