Home

Nieuws

Duitse task-force Ehec-crisis krijgt permanent karakter

Berlijn – De speciaal door het Duitse landbouwministerie in verband met de Ehec-crisis in het leven geroepen task-force moet een permanent karakter krijgen. Plannen hiervoor van bewindsvrouw Ilse Aigner worden in september op een conferentie met de deelstaatsminister besproken.

Volgens Aigner heeft de task-force zijn diensten bewezen. Dit crisismanagementsinstrument kwam van de grond nadat in de eerste fase van de besmettingsaffaire scherpe kritiek rees. Het aantal instanties dat zich ermee bezighield bleek te groot en dat schiep grote verwarring terwijl het aantal dodelijke en zwaar getroffen slachtoffers rap bleef oplopen, erkent Aigner. De opzet is om de task-force verder te ontwikkelen. Vestigingsplaats moet Berlijn worden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.