Home

Nieuws 201 x bekeken

Duitse rechter staakt proces tegen Tönnies op basis van financiële schikking

Essen – Het Landgericht in Essen heeft het proces tegen Tönnies-topman Clemens Tönnies en een aantal leidende medewerkers van diens concern gestaakt.

De rechters gaan akkoord met een schikking op basis waarvan de aangeklaagden tussen 30.000 euro en 0,9 miljoen euro betalen. Dat houdt echter volgens een mededeling van het concern niet in dat zij daarmee schuld bekennen. Tönnies en zijn medewerkers werden ervan verdacht verpakkingen met gemengd gehakt met een foutieve inhoudsopgave in de handel te hebben gebracht. Het rundvleesaandeel zou daarbij te hoog zijn aangegeven. De zaak sleepte zich al jaren voort in het justitiële systeem, met name ook door het langdurige vooronderzoek door het openbaar ministerie. Het familiebedrijf Tönnies Fleisch is de grootste varkensslachter van Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.