Home

Nieuws

Duits vertrouwen in komkommer blijft achter

Zoetermeer – Nog altijd kopen minder Duitse huishoudens komkommers dan voor de crisis. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw (PT).

Het aantal kopers liep in week 32 zo’n 7 procent achter op het gemiddelde niveau in de periode van 2007 tot 2010. Consumenten kiezen sinds de Ehec-crisis meer voor Duits product.

De uitvoer van Nederlandse komkommers bedroeg dit jaar tot en met week 29 bijna 190 miljoen kilo. Dat is 18 procent minder dan vorig jaar. De aankoop van Duitse komkommers is minder gedaald dan de aankoop van buitenlandse komkommers. De aankoop van buitenlandse komkommers liep in juni 52 procent achter op het jaar ervoor.

De uitvoer naar Duitsland loopt 21 procent achter maar ook de afzet in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk ligt lager dan in 2010.

De uitvoer naar Polen en de Scandinavische landen is toegenomen. Mogelijk heeft dat ook te maken met de verzwakte euro die import van Nederlandse waar in deze landen relatief goedkoper maakt.
De Nederlandse supermarktomzet tot en met week 28 komt volgens het PT uit op 51 miljoen euro. Dat is 10 procent minder dan vorig jaar. De daling is vooral het gevolg van lagere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.