Home

Nieuws 148 x bekeken

Droogterecord schaadt veel Amerikaanse boeren

Topeka – De droogte in Amerika is op een hoogtepunt. Boeren in delen van het land verkopen hun vee massaal omdat er weinig water en voer voorhanden is.

Sommige veemarkten hebben te maken met een drievoud aan dieren dan normaal. De piek in het verkopen vee komt doordat meer dan de helft van het grasland te droog is geworden. Het goede nieuws is dat de prijzen voor vee in de meeste delen van Amerika redelijk hoog zijn gebleven omdat de export van rundvlees blijft toenemen.

Ook akkerbouwers hebben te kampen met de droogte. Met name mais, katoen en graan hebben een steeds hogere waarde in Amerika waardoor de verliezen extra groot zijn. Katoen en mais brengen tweeënhalf keer zoveel op als vijf jaar geleden. Graan is anderhalf keer zoveel waard als in 2006.

Naar schatting is door de droogte 810.000 hectare katoen verloren gegaan. De totale schade van katoen, vee en granen wordt geschat op 2.6 miljard dollar.

De staten Kansas en Texas zijn het zwaarst getroffen door de droogte.

Of registreer je om te kunnen reageren.