Home

Nieuws 184 x bekeken

Doden door vergiftigde azijn China

Peking - Azijn die was opgeslagen in plastic vaten waarin eerder antivries had gezeten, is waarschijnlijk de oorzaak van de dood van elf mensen in de regio Xinjiang in het noordwesten van China.

120 anderen zijn na de consumptie van de vergiftigde drank in het ziekenhuis opgenomen. Dat hebben de staatsmedia maandag gemeld.
De autoriteiten leggen een verband met de islamitische vastenmaand ramadan. De meerderheid van de bevolking van Xinjiang is moslim. Zodra de zon is ondergegaan, komen zij bij elkaar om samen te eten en te drinken.

De afgelopen jaren is China herhaaldelijk geconfronteerd met voedselschandalen. In 2008 stierven bijvoorbeeld zeker zes kinderen en werden er bijna 300.000 ziek, nadat zij vergiftigde melk hadden gedronken. De autoriteiten proberen de voedselsector in het gareel te dwingen door de verantwoordelijken voor de schandalen voor de rechter te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.