Home

Nieuws 325 x bekeken

Dode door E.coli-besmetting aardbei in Oregon

Oregon – Bij een aardbeienteler in het Amerikaanse Washington County zijn sporen gevonden van de E.coli-stam 0157:H7. Als gevolg van een besmetting is er zeker al één patiënt overleden. Dat melden Amerikaanse media.

Zestien mensen zijn ziek geworden, nadat ze aardbeien van de betreffende teler hadden genuttigd. De aardbeien waren verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in de deelstaat Oregon. De Amerikaanse autoriteiten wisten vrij snel de bron te achterhalen.

Vermoedelijk zijn de uitwerpselen van herten in de buurt van het teeltbedrijf de verspreiders van de E.coli-bacterie. Als sinds 1997 is bekend dat herten drager zijn van de E.coli-variant. Inmiddels zijn alle partijen aardbei van de markt gehaald.

De gezondheidsautoriteiten hopen snel met de definitieve onderzoeksresultaten naar buiten te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.