Home

Nieuws

Deens antibioticagebruik daalt

Kopenhagen - Het antibioticagebruik in de Deense dierhouderij is in 2010 voor het eerst in tien jaar gedaald. Dat blijkt uit de Deense rapportage voor het antibioticagebruik in zowel de humane als de dierlijke sector.

De toediening van antibiotica bij mensen is vorig jaar in Denemarken toegenomen, deels door een uitbraak van longontstekingen.

In de afgelopen tien jaar steeg het antibioticagebruik in de dierhouderij van 83 ton in 2000 tot 130 ton in 2009. Ongeveer 80 procent daarvan wordt toegediend aan varkens. De daling in de gehele dierlijke sector bedraagt 3 procent.

In de varkenshouderij daalde het verbruik in 2010 met 5 procent. Maar het verbruik is nog steeds 7 procent meer dan in 2008 en 39 procent hoger dan in 2000. De afname is een gevolg van het Deense beleid om een gele kaart te verstrekken bij een hoog antibioticagebruik.

Of registreer je om te kunnen reageren.