Home

Nieuws

Dak van varkensschuur door windhoos

Bentelo/Lichtenvoorde – In de Achterhoek en Twente hebben vrijdag halverwege de middag windhozen gewoed. Hierdoor is onder meer een varkensschuur in het Twentse Bentelo verwoest.

Door de windhoos is een deel van het dak van de varkensschuur aan de Slaghekkenweg weggewaaid. Een ander deel stortte in. Hierdoor zijn zeker tien varkens om het leven gekomen, zo meldt de brandweer. In de stal stonden ongeveer 270 varkens. De meeste varkens stonden in het niet-ingestorte deel en zijn door de varkenshouder naar buiten gebracht.

In Lichtenvoorde in de Achterhoek ging de bovenkant van een grote tent op een bouwlocatie van een bloemencorso eraf. Volgens de brandweer waren daar de mensen ruim van tevoren gewaarschuwd voor het onstuimige weer. Niemand raakte gewond.

Of registreer je om te kunnen reageren.