Home

Nieuws 283 x bekeken

Dahlia's op de proef gesteld

Lisse – De Dahlia's die buiten worden geteeld worden zwaar op de proef gesteld.

De gewassen werden het afgelopen weekend geteisterd door heel veel slagregens en zelfs hagel. Voor de kwekers die bloemen voor de veiling produceren uitermate vervelend omdat de gewassen de nodige schade opliepen. Hetzelfde geldt voor de inzenders van de twee speciale Dahliakeuring die deze week wordt gehouden in de keuringszaal bij de CNB in Lisse. Moeizaam te vinden keuringskwaliteit dus en er is nog minstens één zo’n speciale keuring op komst.

De firma Van der Vlugt zette twee dahlia’s in de keuringszaal die worden beoordeeld op hun houdbaarheid. Daaronder de prachtig witte D. ‘Eternal Snow’ die volgens de inzender heel lang op de vaas houdbaar is. Hetzelfde geldt voor D. ‘Ocean Pink’. Een prachtig purperen cultivar. Van der Vlugt showt tevens goede kwaliteit van de zachte crème D. ‘Vanilla, de oud rode D. ‘Lenny’s Dream’ en de dieprode D. ‘Buring Love’.

Henk van Eeuwijk heeft tussen de buien door aardig wat uurtjes op de tuin doorgebracht om zijn inzending voor deze keuring te snijden. Prachtig is de bloemvorm van de rood/oranje decoratieve Dahlia ‘Dutch Carnaval’. Fors is de bloem van de wit/zacht roze D. ‘Café au Lait’, waar mannen volgens Van Eeuwijk aan voorbij lopen maar door vrouwen goed wordt gewaardeerd. Licht purper is de baldahlia ‘Megan Dean’, erg zonnig de forse oranje/gele cactus Dahlia ‘Lisonette’ en dieprood met wit uitlopend naar de bladpunten een mutant uit D. Checkers’. De ingezonden dahlia’s zijn nog de gehele week in de keuringszaal te bewonderen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.